Projekat “DrugAčiji?”

MANIFESTACIJA "DrugAčiji?" otvara Leto na Adi za osobe sa invaliditetom

Centar za nove ideje će u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave grada Beograda, Sportskim savezom OSI Beograd i uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u četvrtak 4. juna 2015. god. na Adi Ciganliji sa početkom od 10 časova, organizovati manifestaciju, pod nazivom "DrugAčiji?".

Cilj manifestacije je da se osobama sa invaliditetom u Beogradu, poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije. Takođe, jedan od ciljeva projekta „DrugAčiji?“ je da se podigne nivo svesti poslodavaca u kompanijama, o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva. Na svečanom otvaranju prisutnim učesnicima će se obratiti promoter celog projekta, legenda jugoslovenske i srpske atletike gospodin Nenad Stekić.

Program učesnicima pruža mogućnost takmičenja u raznim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom, poput šahovskog turnira, košarke, pikada, boćanja i joga časa.

Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u ovoj manifestaciji.

DrugAciji

Program manifestacije

Četvrtak, 4. jun 2015. godine –  Ada Ciganlija – Tereni za sportsko rekreativne aktivnosti osoba sa invaliditetom

09:45 –  10 h  Okupljanje učesnika

10:05 – 10:20 Pozdravni govor i svečano otvaranje (prisutnima će se obratiti Nenad Stekić, promoter manifestacije, Goran Šehović, predstavnici osoba sa invaliditetom i Vladimir Pešić, pomoćnik ministra Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije)

10:30 – 13:00 Šahovski turnir (koji će biti održan u Terapijskom vrtu)

10:30 – 12:00 Program na košarkaškom terenu. (Otvaranje košarkaškog terena, za košarku u invalidskim kolicima. Program je promotivnog tipa i najavljen je dolazak poznatih košarkaša).

11:00 – 12:00 Pikado turnir za OSI

11:00 – 12:30 Turnir u boćanju za OSI

Tokom dana biće organizovan Joga čas za OSI, koji će predvoditi Srđan Jovanović. Projekat „DrugAčiji?“ podržan je od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i  socijalna pitanja na javnom konkursu za 2015. godinu.

Za više informacija stojimo Vam na raspolaganju.

Mob. tel. 063 682 282
email: cenibeograd@yahoo.com